Fullkornsbröd
Fullkornsbröd med sesamfrön
Ingredienser:
2,5 dl ljummet vatten
7 dl fullkornsbröd
2 msk olivolja
25 gram jäst
1 tsk salt
1 ägg
Sesamfrön
1. Smula ner jästen i det ljumna vattnet.
2. Blanda i oljan, saltet och mjölet.
3. Arbeta tills degen blir slät och släpper ifrån bunken.
4. Täck över den med en bakhandduk och låt
jäsa i en timma.
5. Baka ut lika stora bullar och lägg dem på
en plåt och jäs dem i 45 minuter till.
6. Pensla bullarna med ägg och strö på sesamfröna.
7. Grädda i ungen i ca 15 minuter på 225 grader.
Tips: För att se att degen jäst färdigt. Tryck fingret ca i cm ner i degen, om degen "trycks" ut igen när du tar bort fingret är degen klar! Om inte låt jäsa en stund till.



Trackback