Eat and Bake

Fullkornsbröd

Fullkornsbröd med sesamfrön 
 
Ingredienser: 
2,5 dl ljummet vatten 
7 dl fullkornsbröd 
2 msk olivolja 
25 gram jäst 
1 tsk salt 
1 ägg 
Sesamfrön 
 
1. Smula ner jästen i det ljumna vattnet. 
2. Blanda i oljan, saltet och mjölet. 
3. Arbeta tills degen blir slät och släpper ifrån bunken. 
4. Täck över den med en bakhandduk och låt 
jäsa i en timma. 
5. Baka ut lika stora bullar och lägg dem på
en plåt och jäs dem i 45 minuter till. 
6. Pensla bullarna med ägg och strö på sesamfröna. 
7. Grädda i ungen i ca 15 minuter på 225 grader.
 
Tips: För att se att degen jäst färdigt. Tryck fingret ca i cm ner i degen, om degen "trycks" ut igen när du tar bort fingret är degen klar! Om inte låt jäsa en stund till. 
 
 



Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback