Smördegsinlindad fläskfilé
Smördegsinlindad fläskfilé med vitlöksost och parmaskinka!
Ingredienser:
En hel fläskfilé
Ett paket smördeg
Ett paket vitlöksost eller annan bredbar ost
Parmaskinka, ca 6 bitar
Salt & peppar
1. Skär bort allt fett och alla senor på fläskfilén, salta och peppra och skär den så att den har en kortare längd än vad längden på smördegen är.
2. Bryn fläskfilén så att den får färg runt om och låt den svalna en stund.
3. Skär en skåra i köttet och fyll det med osten.
4. Linda in köttet i parmaskinka.
5. Linda in köttet i smördegen och skär små
snitt på ovansidan så att ångan kan sippra ut. På så sätt unsviker du att köttet blir kokt.
6. Lägg köttet på en redan varm plåt och stick en termometer i den tjockaste delen av köttet.
7. In i ungen i ca 20 min på 225 grader.
Jag lät köttet gå till 62 grader med det är en smaksak! Håll koll på smördegen så att den inte bränner, den ska vara gyllenbrun vid servering!



Hemlig matälskare
Denna rekommenderas starkt! En fröjd för smaklökarna!
Svar:
atrebecka.blogg.se
Trackback