Pepparkakscupcake
Efter önskningar av julgodis/julbak kommer ett recept på pepparkakscupcake i miniformat!
Ingredienser:
4.5 dl vetemjöl
1.25 dl strösocker
0.5 tsk salt
3 tsk bakpulver
1 ägg
2.5 dl mjölk
125g smör
2 tsk Kanel
0.5 tsk Ingefära
0.25 tsk Muskot
1 tsk Nejlika, mald
2-5 krossade pepparkakaor
Frosting:
3msk smör
200g cream cheese
400g florsocker
1.Smält smöret, vipsa ner ägg och mjölk, ställ åt sidan.
2. Blanda de torra ingredienderna i en annan bunke och tillsätt kryddorna.
3. Blanda de torra ingredienserna med äggblandningen och rör försiktigt.
4. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och klicka ut smeten, den räcker till cirka 10st normalstora cupcakes eller ca 50 i miniformat.
5. Grädda i ungen i ca 12 min på 200 grader.
6. Rör smöret mjukt med elvisp, blanda i cream cheesen och vispa fluffigt. Rör ner florsockret och vispa till en jämn kräm. Bred eller spritsa över dina cupcakes.


Josefine Linderoth
Åååååh va duktig du är! Såg jätte goda ut! Puss
Fina!! Vad tar du för pris på tårtor? Tex doptårta?
Svar:
atrebecka.blogg.se
Trackback