Snickerstårta!
Denna tårta har verkligen extra extra allt! Väldigt god och väldigt mäktig! Den tar en liten stund att göra, räkna med 3-4 timmar.
Ingredienser:
2 bottnar
6 st ägg
6 dl strösocker
300 g smör
150 g mörk choklad 70%
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 krm salt
0.5 dl ströbröd
6 dl strösocker
300 g smör
150 g mörk choklad 70%
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 krm salt
0.5 dl ströbröd
Peanutbutter cream
3 dl jordnötssmör
4 dl cream cheese
2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
4 dl cream cheese
2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
Mörk chokladkolasås
100 g mörk choklad 70%
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
25 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
25 g smör
Ljus chokladfrosting100 g mörk choklad 70%
125 g mjölkchoklad, tex Marabou
1.35 dl vispgrädde
175 g smör, rumstempererat
Botten
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop ägg och socker, smeten behöver inte bli pösig.
- Smält smör i en kastrull.
- Drag av från värmen och tillsätt bitar av choklad.
- Rör på svag värme tills chokladen har smält.
- Blanda chokladsmeten i äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en separat bunke med en gaffel.
- Sikta och vänd in blandningen i smeten med hjälp av en slickepott.
- Smörj två kakformar med löstagbar kant (18 cm).
- Strö ströbröd i formarna och häll i smeten.
- Baka i ugnen ca 30-35 minuter. Prova med en sticka för att se när kakorna är klar. De ska bli fasta men ändå fortfarande lite kladdiga.
- Låt svalna ca 30 min, i frysen. Skär sedan upp kakorna i fyra delar och plasta in och in i frysen igen i ca 10 min.
- Peanutbutter cream
Mosa ihop jordnötssmör, cream cheese och socker med en slev. - Vispa grädden och vänd in i smeten.
- Spritsa krämen på mellan tårtbottnarna.
- Chokladkolasås
Finhacka chokladen och blanda med grädde, sirap och smör i en kastrull. - Låt puttra ihop på medelvärme till en tjock chokladsås.
- Låt svalna.
- Ljus chokladfrosting
Finhacka chokladen och lägg i en bunke. - Koka upp grädde i en kastrull.
- Häll den varma blandningen över chokladen och låt stå 2 minuter.
- Rör till en jämn chokladsmet.
- Låt svalna.
- Vispa med en elvisp in det rumsvarma smöret i bitar i chokladsmeten.
- Smeten ska bli helt slät.
- Montera ihop tårtan med peanutbutter cream mellan bottnarna.
- Klä tårtan med ljus chokladfrosting och ställ in i kyl ca 30 minuter.
- Tag ut och häll över chokladkolasåsen.
- Toppa med jordnötter.


Jordnötskrämen!

Bottnar!





Tårtan fick tummen upp av mitt
födelsedagsbarn!
Hemlig matälskare
Jag tror att ett nytt uttryck bör myntas för denna fröjdens bakelse. Vi har nått ett deliciousness Nirvana, good work!
farmor
Vilken tårta!! Förstår att ögonen gick i kors på födelsedagsbarnet! Ska provbaka den till Fars Dag!
Trackback