Eat and Bake

Egen fylld pasta

Efter att ha spontanköpt en pastamaskin var egen pasta ett måste! Testade att göra fylld pasta med ostsås som förätt. 
 
Pastadeg: 
3 dl vetemjöl 
2 dl durum vetemjöl 
1 msk olivolja 
3 ägg 
1 tsk salt 
 
1. Sikta vetemjöl och durummjöl i en bunke. (Lättare än att göra på bordet, i bunke är det lättare att få i allt mjöl.)
2. Gör ett hål i mitten och knäck äggen och häll i olja och salt. 
3. Börja röra runt med fingrarna och blanda in lite mjöl i taget. 
4. Ta ur degen ur bunken och knåda i ca 10 min.
5. Låt degen vila en timma i kylen. 
6. Gör klart fyllningen (recept längre ner)
7. Ta ut degen och skär rektangulära bitar och kavla dem något så att de går igenom steg 1 på pastamaskinen. Jag stannade på tjocklek 7, inte allra tunnaste. 
8. Gör två långa plattor pasta och klicka ut fyllningen med 2,5 cm mellanrum. 
9. Lägg andra pasta plattan över och tryck ut all luft. 
10. Skär ut pastakuddarna i den form du önskar. 
11. Koka pastan i saltat vatten i ca 4,5 min.
 
Spenat- och riacotta fylling: 
70 gram färsk spenat 
1 dl riacottaost 
2 msk riven parmensanost
Salt & peppar 
 
1. Förväll spenaten i kokande vatten i 1 min. 
2. Hacka spenaten och blanda med resten av ingredienserna. 
 
Jag serverade med en ostsås på matlagningsgrädde, riacottaost, parmensan, salt och peppar som fick puttra i några minuter! 
 
 
 



Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback